Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Leerlingen leggen gasten in de watten met heerlijke lunch

19 juni 2019

Alles was tot in de puntjes verzorgd vanmiddag op de binnenplaats van Het Molenduin in Driehuis! Een prachtig gedekte tafel, etagères vol vegetarische én biologische lekkernijen en zelfs een stralend zonnetje was geregeld. Ook de leerlingen van Het Molenduin ontging het niet dat zij dit bijzonder goed gecheft hadden. Toch was het ook wel erg spannend, een volledige lunch verzorgen voor onbekende gasten. “Heeft het gesmaakt? Was dit ook lekker? En dat witte spul? En het sappie?”

 

Koken voor gasten

Dat Het Molenduin een school is voor doeners is bekend, maar vandaag konden we van dichtbij bekijken hoe dit in de praktijk vormgegeven wordt. In het kader van de arbeidsgerichte school verzorgden een aantal van onze leerlingen namelijk een luxe lunch voor een groep van tien interne en externe collega’s van de Aloysius Stichting - waaronder de eigen locatiedirecteur en -coördinator, maar ook het hoofd van het college van bestuur en de sectordirecteur. Daar kwamen de nodige voorbereidingen (en zenuwen) bij kijken, want welke gerechtjes maak je voor zo’n grote groep, wat heb je daar allemaal voor nodig en hoe time je alle stappen binnen dat proces?

 

 

Zelfgemaakte lekkernijen

Onder begeleiding van Erik Struik serveerden de leerlingen diverse zelfgemaakte gerechtjes. Een romige Italiaanse tomatensoep, een visvrije garnalencocktail, een bitterbal gevuld met kaas, versgeperste jus d’orange en nog veel meer lekkers - wat een verwennerij! Deze lunch was een experiment voor zowel de leerlingen, het team van Het Molenduin als de gasten. Toch stond het al snel als een paal boven water: dit was een groot succes en absoluut voor herhaling vatbaar. In welke vorm? Dat gaan we de komende tijd bekijken!

 

Wij danken de leerlingen van Het Molenduin en Erik Struik van harte voor de heerlijke lunch. We hebben ervan genoten!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Aloysius Noord en Gesloten Onderwijs

Sectorkantoor Noord                 Sectorkantoor Gesloten

Havinghastraat 17                       Kerkstraat 53
1817 DA  Alkmaar                         7135 JJ  Harreveld
072 511 26 32                                 0544 39 43 20

sb.nh@aloysiusstichting.nl